Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islám musíme zakázat, volají politici po útocích v Londýně

Tomio Okamura (SPD)
Tomio Okamura (SPD)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Londýn - Na sérii teroristických útoků v Londýně ze sobotního večera reagují i čeští politici. Miroslav Kalousek (TOP 09) cítí bezmocný vztek, ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ujišťuje, že Češko je v kontaktu s britskými bezpečnostními složkami.

Velmi emotivně se na adresu včerejších útoků v Londýně vyjádřil předseda TOP O9 Miroslav Kalousek na svém Twitteru.

Upřímnou soustrast,Británie.Cítím bezmocný vztek.Na tyto zrůdnosti stoprocentně účinná prevence není.Vzdát to ale nesmíme.Jsme ve válce...

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 4. června 2017

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) vyjádřil "upřímnou soustrast všem pozůstalým". Na svůj twitterový účet dodal: "Po událostech v Londýně jsou bezpečnostní složky v kontaktu se zahraničními partnery. V tuto chvíli nemáme informaci, že by se útok týkal ČR,". 

Slovo "válka" ve svém tweetu použil i předseda ODS Petr Fiala. "Útoky v Londýně jsou dalším děsivým pokračováním teroristické války proti nevinným lidem. Myslím na oběti a jejich rodiny," napsal. 

Řádění teroristů musíme rozhodně odsoudit. Především ale musíme s teroristy a jejich zvrácenou ideologií všemi prostředky bojovat. 2/2

— Petr Fiala (@P_Fiala) 4. června 2017

Tomio Okamura (SPD) mluvil o útoku v souvislosti s islámským náboženstvím. Dovolte mi vyjádřit hlubokou soustrast rodinám a blízkým obětí teroristického útoku v Londýně. Je potřeba zakázat propagaci islámu v ČR," domnívá se.

Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ocenil bleskový zásah londýnské policie. 

Je nutno ocenit bleskový a profesionální zásah britských policistů a záchranářů, který proběhl podle dostupných zpráv v řádu minut. https://t.co/U28KW0xsQ7

— Bohuslav Sobotka (@SlavekSobotka) 4. června 2017

Dodal, že odsuzuje vražedné útoky v Londýně. "Myslím na rodiny obětí, česká vláda vyjadřuje silnou podporu Británii v jejím boji s bezohledným terorismem," napsal. 

"Další teror, tentokrát v Londýně. Odporné, co říct víc? Všechna čest bleskovým reakcím britských složek," napsal na svůj twitterový účet prezidentský kandidát Jiří Drahoš. 

"Pokračující útoky na bezbranné civilisty ve Velké Británii musí být tvrdě potrestány. Pro takové činy není omluvy," napsal na Facebook český ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Témata:  Londýn Bohuslav Sobotka Miroslav Kalousek Milan Chovanec Tomio Okamura

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy