Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Milan Chovanec útočí na"hochy" z hnutí ANO. Lžou bez mrknutí oka, píše

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) pokračuje v otevřeném boji s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Chovanec se rozhodl na Facebook zveřejnit výroky Pelikána, v nichž se staví vstřícně k uprchlické otázce.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dál válčí s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) a opět jde o migranty.

„Tak jsem zvědav, jestli mne už hoši z hnutí ANO nechají na pokoji nebo jestli zase budou urážet, lhát a vymýšlet si nesmysly. Jako minulý týden, když se do mne pustili pánové Babiš a Pelikán,“ napsal dnes ráno ministr na svůj Facebook.

Dle jeho slov mu prý dokonce vyhrožovali trestním stíháním kvůli jeho prohlášení, že do voleb určitě nepřijmeme žádného migranta. Podle Chovance tvrdili, že hnutí ANO vždy bojovalo proti přijímání migrantů do Česka.

„Ti chlapi mají tedy kachní žaludek. Lžou bez mrknutí oka, protože si asi myslí, že všichni jsme pitomci bez paměti. Dobře si na to pamatuji z vlády i odjinud. Stačí se jen podívat do starých novin,“ píše ministr a předkládá krátkou rešerši novinových článků k tématu. „Ano. Migranti jsou příležitost. Na západ od nás už to pochopili,“ doložil ve svém příspěvku Chovanec Pelikánovo tvrzení na Twitteru z roku 2015. „Bojím se, že tvrdošíjným odmítáním kvót se dostáváme v rámci EU do nepříjemné izolace. Myslím si, že náš postoj by měl být o dost konstruktivnější, nemáme-li být potížisty,“ dodal další příklad Chovanec, tentokrát z deníku Právo ze září 2015.

Chovanec znovu opakuje, že Pelikán je „známý vítač“. „Ale názor jeho vůdce Babiše nebyl také od začátku tak jasný, jak se snaží tvrdit dneska. Ještě v září 2015 Babiš prohlašoval, že uprchlíci by u nás mohli najít ekonomické uplatnění,“ napsal ministr. Podle něj by se migranti hodili do Babišových „fabrik“. „No nic. Však ono bude třeba líp!“ dodává ironicky na závěr.

Témata:  Milan Chovanec Andrej Babiš Robert Pelikán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy