Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostravská policie hledá muže, který chtěl v Ostravě znásilnit ženu. Zachytily jej kamery

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Ostravští policisté stále hledají muže, který se koncem května pokusil v Ostravě-Třebovicích znásilnit mladou ženu. Podezřelého našli na záznamech kamer.

Zachycují, jak pravděpodobný násilník vystupuje z osobního vozu. Krátce na to nasedl do tramvaje, ve které cestovala i budoucí oběť. Policisté hledají i posádku automobilu.

"Aktuálně pátráme po osádce osobního motorového vozidla, zřejmě tmavé barvy. Automobil přijel pár minut před půlnocí 25. května po ulici Mariánskohorské na ostravskou křižovatku Vodárna. Zařadil se do pravého jízdního pruhu. Řidič vozu čekal na zelenou a kolem 23:57 z místa spolujezdce vystoupil podezřelý muž," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Vzápětí podle ní auto z křižovatky odjelo a odbočilo do Martinovské ulice. Neznámý muž pak zřejmě nastoupil ve kolem 23:59 na zastávce Nová Ves Vodárna do tramvaje číslo 4. Využil k tomu poslední dveře tramvaje. Ve voze cestovala i mladá žena, která se vracela z práce. Krátce po půlnoci oba vystoupili v Ostravě-Třebovicích na zastávce Zahrádky.

Muž ženu oslovil, nabízel jí peníze za to, když se obnaží. Nabídky oběť odmítala. Muž ji pak uchopil a táhl ji pryč, dívka se mu bránila. Útočník ji táhl mimo silnici, chvíli dokonce i za vlasy. Pak se ji pokusil svléknout. "K pohlavnímu styku zřejmě nedošlo díky aktivnímu zásahu svědka," uvedla Holčáková.

Témata:  krimi znásilnění Ostrava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy