Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Sněmovně se sešlo málo poslanců, debata o zákoníku práce byla přerušena

Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně (2.9.2014)
Jaroslav Zavadil /ČSSD/ v Poslanecké sněmovně (2.9.2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Nízký počet poslanců v jednacím sálu přerušil dnes odpoledne projednávání sporné novely zákoníku práce. Sněmovna totiž nemohla hlasovat o návrhu opoziční ODS na odročení debaty ve druhém čtení do září. Nyní se vedení dolní komory radí, jak postupovat. Schůze by měla pokračovat od 18:00.

"Zaobíráme se něčím, co nemá šanci ve Sněmovně projít," zdůvodnila návrh na odročení projednávání novely Jana Černochová (ODS). Podle ní jde o mrhání časem. Pokud by její návrh na odklad debaty dolní komora schválila, do říjnových voleb by se o novele nerozhodlo a spadla by takzvaně pod stůl.

O Černochové návrhu se mělo hlasovat hned. Počet poslanců v sálu, kteří byly přihlášeni do elektronického hlasovacího zařízení, se ale pohyboval jen kolem 40. Pro hlasování je jich nutných nejméně 67.

Předsedající Vojtěch Filip (KSČM) proto svolal zástupce vedení poslaneckých klubů, ani následně se ale počet přítomných zákonodárců nijak zásadně nezvýšil. Následně schůzi zhruba na půl hodiny přerušil pro další poradu.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky zákoník práce ODS

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy