Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek si rýpnul do Sobotky: Shrň své sny v letním čtení, poradil mu

Vláda ČR: Bohuslav Sobotka, Svatopluk Němeček a Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Vláda ČR: Bohuslav Sobotka, Svatopluk Němeček a Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Foto: Vláda.cz

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nepočítá s tím, že by v době předvolební kampaně vydal knihu, podobně jako to udělali předsedové ANO Andrej Babiš a KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Bělobrádek představil svou knihu Na život! na začátku června. Babiš nedávno dokončil a brzy vydá svou vizi pro rok 2035 pod názvem O čem sním, když náhodou spím.

Ministr zahraniční Lubomír  Zaorálek dnes zprvu Babišovu knihu kritizoval. "Máte na mysli to, co panu Babišovi napsala ta PR skupina, neb s jeho sny to zřejmě nemá nic společného?" uvedl místopředseda ČSSD. V sociální demokracii se podle něj nemluví jen o snech, navíc by knihu musel napsat sám někdo ze straníků, bez pomoci pracovníků z PR.

Posléze však Zaorálek v žertu obrátil. "Je pravda, že máme hodně čtenářů mezi voliči. A zřejmě bude třeba napsat nějakou knihu, Slávku, jak to slyšíš. Zkus také napsat nějaké letní čtení, shrň ty svoje sny, možná skutečně naši voliči čekají, co jim napíšeš. Budeš psát, nebo ne?" tázal se premiéra, který stál vedle něj.

Sobotka opáčil, že netrpí iluzí, že se lidé hrnou do toho, aby četli tlustospisy sepsané politiky. Zaorálek pak konstatoval, že ani programy většinou nikdo nedočte. "Oni nám to voliči nečtou. Já to říkám stokrát: 'Čtěte nám ty programy! My vám je sepíšeme, letní, zimní.' Takže já bych byl rád, abychom to na té naší programové konferenci našim voličům řekli: 'Přátelé, čtěte ty naše programy!'," řekl. Strana chce program představit 17. června na zvláštní konferenci.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Bohuslav Sobotka Lubomír Zaorálek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy