Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman je proti domácímu vzdělávání i domácím porodům. je to blbost, vysvětloval lidem

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Cehnice (Strakonicko) - Prezident Miloš Zeman nepovažuje domácí vzdělávání za správné. Přirovnal ho k domácím porodům, které jsou podle něj jen módním trendem.

"Domácí vzdělávání je blbost," uvedl. Podle něj by rodiče při výuce dětí už v prvních ročnících museli mít dostatečný a hluboký přehled v řadě předmětů.

"Pokud by měli takové znalosti, tak jsou geniální a měli by být vystavováni v muzeu. Ale většina normálních rodičů samozřejmě umí jen něco a neumí všechno. A tak je to dítě ochuzeno, protože mu rodiče dávají jenom ty vědomosti, které sami mají. Zatímco učitel je školen na to, aby předával vědomosti ve všech oborech," řekl Zeman v Cehnici na Strakonicku během své návštěvy Jihočeského kraje.

Domácí vzdělávání přirovnal k trendům typu inkluze, ženských kvót nebo domácích porodů. Podle něj jde o výstřelek, který přestane lidi bavit.

Kromě Cehnic se Zeman zastavil rovněž v Hošticích u Volyně, kde je zaparkovaný i autobus Zemák. V něm Zeman jako předseda ČSSD absolvoval kampaň před parlamentními volbami v letech 1996 a 1998. "Často na to vzpomínám," řekl dnes prezident u autobusu.

Témata:  Miloš Zeman školství Jihočeský kraj porody

Aktuálně se děje

16. května 2024 17:15

Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy