Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD se musí sjednotit za volebním lídrem, Sobotka je nejlepší premiér za posledních 20 let, tvrdí Chovanec

Milan Chovanec v Poslanecké sněmovně
Milan Chovanec v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec chce, aby se ČSSD sjednotila. Doufá v to, že předseda strany Bohuslav Sobotka neskončí v politice. Sám premiér dnes jen krátce novinářům řekl, že grémiu bude dnes jednat o tom, v jaké je strana kondici krátce před volbami.

Po dnešním odpoledním jednání politického grémia ČSSD by mělo být definitivně jasno, zda sociální demokracii a její kampaň do letošních sněmovních voleb povede i nadále Sobotka.

Chovanec dnes uvedl, že v minulých dvou týdnech se Sobotkou několikrát debatoval. "Všechny debaty byly racionální a všechny směřovaly k tomu, co je výhodné pro sociální demokracii," uvedl Chovanec. Podle něj dnes na grémium Sobotka přijde s návrhem, který si dobře rozmyslel a který je rozumný. "Jsem zvědav s čím přijde, byť to tuším," řekl Chovanec.

ČSSD podle něj potřebuje přestat řešit vnitřní problémy veřejně. "Pokud budeme řešit sami sebe tak ani těch deset procent, které dnes v průzkumech máme, nemusí být konečných směrem dolů," poznamenal Chovanec.

Zdůraznil, že se strana musí za volebním lídrem sjednotit. "Pro nás je zásadní, aby se strana sjednotila za novým lídrem, ať to bude, kdo to bude, abychom konečně vyšli dopředu," řekl Chovanec. Podle něj je debata uvnitř strany odlišná od toho, jak ji popisují média.

Chovanec také doufá v to, že Sobotka například neoznámí konec v politice. Podle něj by to byla obrovská škoda. Svého předsedu považuje za nejlepšího premiéra za posledních 20 let.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Milan Chovanec Bohuslav Sobotka

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy