Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě nehody, dvě vážně zraněné děti. Policie hledá svědky

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Hodonín - Řidič osobního vozu dnes ráno ve Svatobořicích-Mistříně na Hodonínsku srazil školáka, na místě zasahoval záchranářský vrtulník. Policie hledá svědky, kteří by mohli k nehodě poskytnout důležité informace.

Nehoda se stala v 7:05 před Sokolovnou. Záchranáři na místo vyslali kromě vrtulníku i pozemní posádku s lékařem. "Pacient byl při vědomí, měl těžké poranění pánve s podezřením na poranění páteře. Letecky jsme ho transportovali do traumacetra Dětské nemocnice v Brně," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Řidič VW Passat jedoucí směrem na Kyjov srazil chlapce přebíhajícího na přechodu pro chodce. Podle dechové zkoušky byl řidič střízlivý. "Policisté nyní nehodu vyšetřují a zjišťují míru zavinění jednotlivých účastníků," uvedl mluvčí Petr Zámečník.

K řádnému objasnění by policisté potřebovali svědky nehody, kteří by mohli poskytnout důležité informace. Jde především o posádku tmavě modrého osobního vozu, který v době nehody jel od Kyjova a u nehody také zastavil. Policistům se svědci mohou ozvat na telefon 974 633 260 nebo na linku 158.

Policie hledá také svědky nehody, která se stala tento týden v pondělí před 19:30 ve Vyškově u křižovatky ulic Žižkova, Žerotínova a Albrechtova. Řidič Škody Octavie tam srazil chlapce, který se zraněním skončil v nemocnici. "Podle dosud zjištěných informací jel automobil od ulice Tržiště a malý chodec vstoupil do vozovky ve směru od restaurace Morava a příčně ji přebíhal k ulici Albrechtova," uvedla mluvčí Alice Musilová. Policie žádá svědky této nehody, aby kontaktovali policisty na telefonu 725 514 773 nebo na lince 158.

Témata:  dopravní nehody Jihomoravský kraj EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy