reklama

"Psala nám spousta rodičů, že mají sportovně nadané děti, ale je pro ěn komplikované to finančně utáhnout. Bylo by fajn, kdyby si na základce někdo všimnul talentu zrovna vašeho děcka a začal s ním pracovat. Každé dítě by mělo svého trenéra. Pro jaké sporty? No samozřejmě pro ty olympijské," zní vize Andreje Babiše z předvolebního spotu.

"Rodina, školka, škola, kluby a pak reprezentace. Co kdybychom v každé větší obci vybudovali multifunkční sportoviště a tím umožnili sportování pro všechny," pokračuje video. Kde na taková moderní sportoviště vzít peníze, se už nedozvíme. 

"Zimák, plavečák, tělocvična - všechno na jednom místě," popisuje video podobu multifunkčního sportovního centra. Andrej Babiše, který je velmi aktivní na sociálních sítích, své snění na videu zveřejnil i na svém Facebooku. 

Jeho příznivci však tuto vizi poměrně zkritizovali. Nejčastěji se ptali, kde na to chce Babiš vzít finance. "Mojí dceři je pět. Líbí se jí koně a když jde předsíní vždycky hopsá. Takže má talent na jezdectví. Kupte mi pozemek, překážky, stáj, jízdárnu a dva koně. Jo, aspoň jeden aby byl bělouš. A pošlete trenéra. Dík," napsala k příspěvku uživatel Radoslav Klauda. 

Babiš už zveřejnil několik podobných videí. Vysnil si tak už například rychlovlaky mezi Brnem a Prahou a rychlejší proces schvalování staveb. Velké plány také představil ve své knize O čem sním, když náhodou spím. Ta představuje vizi České republiky v roce 2035.