reklama

Andrej Babiš před včerejším jednáním vlády odpovídal na několik dotazů od novinářů. Opět se ostře ohradil proti systému kvót, které každé zemi Evropské unie určují, kolik migrantů by měla přijmou. „Principiálně odmítám, aby pan Juncker nám mluvil do přistěhovalecké politiky naší země. Naše firmy, naši lidé si mají rozhodnout, kdo u nás bude žít nebo pracovat,“ řekl Babiš k tématu.

„Tak my vysvětlete, proč Jarda Jágr čeká na zelenou kartu tak dlouho? Proč každý stát má nějakou svoji migrační politiku? Evropa se má bránit, my nespasíme celý svět a nemůžeme přijímat stovky milionů lidí. Mně je to líto, my máme těm lidem pomoci, ale tam, kde se narodili, kde vyrostli, kde žili,“ dodal ještě Babiš.

K článku Blesku, který tiskovku popsal, se na svém Twitteru vyjádřil Miroslav Kalousek (TOP 09):

Vyzval Babišova kolegu europoslance Pavla Teličku, jež sedí v Evropském parlamentu právě za Babišovo hnutí ANO, aby mu rozdíl mezi migranty a azylanty vysvětlil. 

„Někteří naši europoslanci mají úplně jiné názory na Evropu, to je všeobecně známé, že i já s panem Teličkou se v tom zásadně rozcházíme. Já jsem si Evropu zažil jako ministr financí,“ přiznal Babiš při dotazování od novinářů. Pavel Telička se k celé věci nevyjádřil, pouze na svůj Twitter zveřejnil článek s Babišovými výroky.