Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vedení ČSSD potvrdilo volební lídry v krajích, Zimolovo vyškrtnutí platí

Milan Chovanec /ČSSD/, hejtman Plzeňského kraje
Milan Chovanec /ČSSD/, hejtman Plzeňského kraje
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Úzké vedení sociální demokracie se dnes ráno sešlo v sídle strany, aby schválilo lídry kandidátek do podzimních sněmovních voleb. Probíraly se výroky předsedy senátu Milana Štěcha na adresu živnostníků.

Kromě potvrzení volebních lídrů v krajích se podle nového předsedy ČSSD Milana Chovance jednalo také o možnosti změny kandidátek včetně jihočeské, z níž vedení strany vyškrtlo Jiřího Zimolu.

Hlavním volebním lídrem se má stát ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který má ve funkci nahradit premiéra Bohuslava Sobotku. Toto rozhodnutí ještě musí potvrdit dopolední programová konference ČSSD.

Na zasedání dorazil i Zimola, o jehož návrat usiluje domovská organizace sociální demokracie. Bývalý jihočeský hejtman stále figuruje mezi 33 členy předsednictva s hlasem rozhodujícím.

"Byla debata, hlasovala se znovu o revokaci toho usnesení a zůstalo to původní. To znamená, je to schváleno tak, jak to bylo předtím," uvedl Chovanec.

Vedení strany diskutovalo také o výrocích Štěcha. "Debatovali jsme o tom, to není politika sociální demokracie. Milan Štěch vyjádřil svůj osobní názor," řekl Chovanec.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Milan Chovanec Jiří Zimola

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy