reklama

Sobotka v projevu zhodnotil hlavně úspěchy vlády, kterou vede od voleb v roce 2013. Za hlavní úspěchy označil například zvyšování mezd, zlepšení tuzemské ekonomiky, snižování nezaměstnanosti nebo zrušení poplatků ve zdravotnictví.

Před straníky zmínil, že sociální demokraté podle něj vládní věci často vymysleli, vypracovali, přesvědčili o nich koaliční partnery z ANO a KDU-ČSL a pak je dotáhli do konce. "Byla to zásluha zkušenosti a trpělivosti ČSSD," prohlásil Sobotka v projevu, který trval zhruba 25 minut.

Podle Sobotky se země za jeho vlády nezmítala v politických krizích nebo korupčních aférách. Premiér také míní, že současná vláda zlepšila se pověst země v zahraničí.

ČSSD představila volební program. Slibuje zvýšení platů na čtyřicetitisícovou úroveň do pěti let, tedy v době delší než je volební období Sněmovny. V oblasti daní sází ČSSD na progresivní zdanění a zrušení superhrubé mzdy. Zrychlení zdravotní péče podle ČSSD přinese například postupná digitalizace zdravotnictví, která by měla zkrátit čekací doby u lékaře. "Zavedeme urgentní příjem v každé nemocnici poskytující služby akutní péče," slibuje ČSSD.