Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na pražském Černém mostě hořel panelák, rodina skončila v nemocnici

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V devítipatrovém panelovém domě na pražském Černém Mostě dnes odpoledne vypukl požár. Hasiči evakuovali celkem 27 lidí, z toho pět dětí a dva invalidy. Tříčlenná rodina skončila v nemocnici.

Hasiči zprávu o ohni dostali krátce po 13:00, zasahovalo u něj šest jednotek.  Hořelo v bytě velikosti 1+1 ve druhém patře domu v ulici Kpt. Stránského.

"V prvotní fázi zásahu byla zachráněna žena a dítě z hořícího bytu, následně pak hasiči zachraňovali a evakuovali prakticky celý dům," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. "Kuchyň a vnitřní bytové jádro bylo zasaženo, to znamená že de facto celý byt hořel, ale nerozšířilo se to dál," dodal.

Zplodiny hoření pronikly do chodby domu, proto hasiči část nájemníků zachraňovali s využitím takzvaných vyváděcích masek.

Záchranáři u tří osob rozhodli o převozu do nemocnice Na Bulovce. Jde o členy jedné rodiny, těhotnou ženu, muže a tříletou holčičku.

Témata:  požár paneláku v Praze Praha hasiči

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy