Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenští zloději jsou stále na svobodě, policisté našli věci související s loupeží

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - Tři muže, kteří v pondělí na Slovensku přepadli poštovní vůz, policisté na Zlínsku dosud nenašli. Narazili nicméně na předměty, které s případem souvisejí. Pátrání po lupičích bude pokračovat v Česku i na Slovensku, skončila ale velká akce u Rokytnice.

Podle prvních informací muži ukradli 34.000 eur, tedy asi 890.000 korun, mluvčí Slovenské pošty později uvedla, že šlo o 17.500 eur.

Lupiči v pondělí ráno přepadli poštovní vůz ve vesnici Horné Srnie, která leží zhruba pět kilometrů od hranic s ČR. Policisté v Česku poté dostali informace o tom, že muži směřují k hranici, a začali po nich pátrat. Na muže narazil jeden policista u Rokytnice, nereagovali však na výzvu ani varovný výstřel a utekli do lesa.

V pondělí po nich pátralo v rojnicích asi 160 policistů. Nasazeny byly i vrtulníky vybavené termovizí, akce se účastnili také policisté na koních a se psy. Důkladně prohledávali hustý les, pracovali i v noci, našli stopy a získali další informace o pohybu pachatelů.

V úterý na místě v hledání pokračovalo asi 60 policistů ze Zlínského a Jihomoravského kraje. Prohledávali vytipované lokality a zaměřili se na pátrání po věcech, kterých se mohli pachatelé po cestě úmyslně zbavit nebo je ztratit. Pátrání skončilo ve 20:00. V noci na dnešek tam ještě bylo několik policejních hlídek.

"Všechny zajištěné předměty pošleme ke kriminalistickému zkoumání a veškeré získané informace budeme vyhodnocovat a zpracovávat společně s policisty ze sousedního státu," řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Témata:  krimi loupež Zlínský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy