Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek chce měnit podobu kampaně. Vtipkoval o Babišových koblihách

Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Lubomír Zaorálek /ČSSD, Andrej Babiš /ANO/ a Bohuslav Sobotka /ČSSD/.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ve čtvrtek na zasedání úzkého vedení ČSSD navrhne změny ve vizuální podobě kampaně. Na přetřes se dnes dostaly "Babišovy koblihy". Straně nicméně do smíchu moc není, protože její preference v průzkumech klesají.

Zaorálek by si přál jinou dynamiku i estetiku kampaně, než se kterou přišel tým kolem místopředsedy Jana Birkeho, který minulý týden dal k dispozici místo volebního manažera.

V rozhovoru s novináři Zaorálek v žertu zmínil i spekulace o změně hesla, se kterým chce ČSSD jít do voleb. Média přinesla informaci, že by strana podle některých sociálních demokratů měla použít namísto hesla "Dobrá země pro život" koblihu jako symbol volebního rivala ČSSD hnutí ANO a pomeranč v barvě ČSSD.

"Já bych rád všem řekl, že pomeranč je jednoznačně zdravější. To je minimum, co k tomu v této chvíli musí být řečeno, ale na koblihy, prosím, pozor. Možná máte lepší žlučníky, ale nezkoušejte to radši," uvedl. Prý před třemi týdny bojoval se žlučníkem a pozření koblihy by ho mohlo úplně vyřadit z kampaně.

Ve čtvrtek chce Zaorálek, který v čele kandidátů vystřídal premiéra Bohuslava Sobotku, se stranickým vedením probrat změny ve výtvarné části kampaně. Personální změny podle svých slov do čtvrtka nestihne připravit. Představuje si, že nového stratéga, který by měl ČSSD pomoci zvýšit preference, by mohl uvést začátkem příštího týdne.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Lubomír Zaorálek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy