Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD příští týden představí nové logo a volebního manažera

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - ČSSD příští týden představí nového volebního manažera a vedení s krajskými lídry probere detaily kampaně před letošními sněmovními volbami. Vyplynulo to z dnešního zasedání úzkého vedení strany.

Volební lídr Lubomír Zaorálek po jednání novinářům řekl, že strana také mírně upraví své logo. Grémium strany se dnes vrátilo i k výroku předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) z minulého týdne o živnostnících, který kritizovali politici napříč stranami. Úřadující šéf ČSSD Milan Chovanec uvedl, že si strana živnostníků váží.

"Bylo to pracovní jednání, až nezajímavé, kde jsme se bavili, co je v kampani připraveno a jak to do příštího pátku připravíme, abychom mohli lídrům prezentovat představu vizuální i obsahovou, co po nich budeme chtít," řekl novinářům po schůzce v pražském Lidovém domě Zaorálek. Příští pátek chce strana na tiskové konferenci prezentovat krajské lídry kandidátek, kampaň i nového volebního manažera.

Stratégem kampaně byl do minulého týdne poslanec a místopředseda ČSSD Jan Birke, který ale dal svou funkci k dispozici poté, co se funkce předsedy sociální demokracie vzdal kvůli klesajícím preferencím premiér Bohuslav Sobotka. Kampani i straně dočasně šéfuje statutární místopředseda Chovanec, Zaorálek se ujal role volebního lídra.

Zaorálek dnes vyzval ostatní strany, aby představily jasně formulované politické programy. "Abychom věděli, s kým máme tu čest a co od dotyčných můžeme čekat," uvedl v narážce na dnes představenou knihu předsedy ANO Andreje Babiše s názvem O čem sním, když náhodou spím, která je jeho vizí roku 2035 v Česku. "Úplně nepotřebujeme, když nám někdo servíruje nějaké holuby, co nám budou létat do huby v roce 2035," řekl Zaorálek. Babišovi vyčetl, že jeho sny jsou jen propagačním marketingovým trikem.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy