Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT a Nova pod palbou kritiky: Foldyna se naštval a prozradil, o čem se už nepíše

Jaroslav Foldyna /ČSSD/
Jaroslav Foldyna /ČSSD/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Minulý týden se stal terčem kritiky jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který na sociálních sítích zveřejnil fotky s Nočními vlky. Teď to stejné udělal jeho stranický kolega Jaroslav Foldyna. A v mailech mu prý díky tomu chodí celá řada poděkování.

Foldyna v neděli na svém profilu na Facebooku zveřejnil fotky, na kterých nejen Noční vlci, spojovaní s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, pokládají v Děčíně věnce na památku padlých sovětských vojáků ve druhé světové válce.

„Pietní akt k uctění památky padlých hrdinů, ať padli na západní či východní frontě, položili život, abychom my mohli žít. Největší břímě a oběť přinesli vojáci Rudé armády, v jejichž řadách bojovaly všechny národy tehdejšího Sovětského svazu," uvedl k fotkám Foldyna.

Pro server EuroZprávy.cz dodal, že nesouhlasných reakcí s akcí obdržel jen minimum. Naopak prý mu chodí desítky děkovných mailů od obyčejných lidí. Spousta lidí podle něj také přišla na samotnou akci. „Je to i díky křiklounům z České televize nebo televize Nova, kteří vedli negativní kampaň. A ta přilákala lidi," myslí si politik.

Ještě před rokem podle něj o Nočních vlcích ani nikdo nevěděl, kvůli poprasku, který vyvolali, když se do Česka vydali u příležitosti 70. výročí vítězství nad nacistickým Německem, ale najednou skupinu všichni znají. Takže za to, že se s ní chtějí lidé fotil, za něj mohou právě média.

Dodal, že akce, které se o víkendu v Děčíně zúčastnil, byla klidná. „Někteří lidé přinesli Vlkům upečené buchty, jiní chtěli podpisy, další se fotili s motorkami. Já sám jsem dostal vestu," dodal s tím, že kritické ohlasy, které spadají do kategorie „slušných a nevulgárních" mu nevadí, vadí mu prý naopak reakce sprosté a urážlivé. 

Skupina chce průjezdem Evropou oslavit výročí konce války, její odpůrci to mají ale za provokaci. Hlavní představitel Nočních vlků Alexandr Zaldostanov, který byl po ruském zabrání ukrajinského Krymu zařazen na sankční listinu EU, se průjezdu Evropou neúčastní.

Témata:  Jaroslav Foldyna motorkáři

Aktuálně se děje

9. května 2024 10:48

WHO: Nemocnicím na jihu Pásma Gazy zůstalo palivo pro generátory už jen na tři dny

Nemocnicím na jihu Pásma Gazy zůstalo palivo pro elektrické generátory už jen na tři dny a jeho zásoby pro uzavřené hraniční přechody nemohou doplnit. Ve středu to uvedl šéf Světové zdravotnické organizace, napsala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy