reklama

Jasným vítězem sněmovních voleb bude podle bookmakerů hnutí ANO s kurzem 1,1:1. Následují ČSSD (7:1 až 9:1) a KSČM (23:1 až 27:1). Hnutí ANO věří také většina sázkařů.

"Naše náběry se blíží sedmi milionům korun. Nejvíc lidí si vsadilo na to, že volby vyhraje ANO. Druhou nejpopulárnější sázkovou příležitostí je s velkým odstupem naopak sázka, že ANO volby nevyhraje. Při kurzu 6:1 to sázkaři považují za zajímavou možnost," uvedl mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Populární jsou podle něj rovněž sázky na to, že ANO dostane více než 27 procent hlasů, nebo že ČSSD neobdrží více než 18 procent. "Nejmenší zájem mají sázkaři o to, že Zelení překročí pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny," doplnil Sochor.

"Zájem sázkařů bude gradovat spolu se zveřejňováním kandidátek, programů nebo vrcholícími kampaněmi. Celkově by se sázky na sněmovní volby mohly ve Fortuně pohybovat kolem 20 milionů korun. Z pohledu celkového vítěze mají volby až příliš silného favorita. Na tiketech se vedle celkového vítězství ANO objevuje sázka na to, že toto hnutí pokoří 27 procent," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Chance přijala sázky přes milion korun. Více než polovina z nich šla na výhru ANO.

Pokud jde o procentuální zisky jednotlivých stran, bookmakeři věří, že ANO získá přes 27 procent hlasů (1,45:1 až 1,47:1), ČSSD podle nich téměř jistě nepřekročí 18 procent (1,15:1). U KSČM stanovili hranici 13 procent, šance na její překročení je ohodnocena kurzy 1,85 až 1,95:1. Koalice KDU-ČSL a STAN potřebných deset procent spíše získá (1,65:1 až 1,7:1). Velkou šanci na vstup do Sněmovny dávají bookmakeři SPD (1,3:1), poměrně slušnou naději mají podle nich i Piráti (1,9:1).