Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči likvidují na Táborsku požár 600 tun sena

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Jistebnice (Táborsko) - Druhý den likvidují hasiči požár skladu v Jistebnici na Táborsku. Hoří v něm na 600 tun sena.

Ve skladu bylo také deset tun dusíkatých hnojiv. Předběžný odhad škody je téměř milion korun. ČTK to dnes řekl operační důstojník jihočeských hasičů Jiří Hošna.

K požáru v části obce s názvem Makov vyjeli hasiči v pátek kolem čtvrté hodiny ranní. Sklad sena zasáhly plameny v plném rozsahu. V blízké Vlásenici zřídili hasiči čerpací stanoviště, na místo vodu dovážejí kyvadlově cisternami.

"Hasiči objevili ve skladu větší množství dusíkatých hnojiv. Jednalo se pravděpodobně o ledek, a to v množství deset tun. Veškerý zásah hasičů pak musel být veden v dýchací technice," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Řešit museli i rozšíření požáru na střechu, únik kontaminované vody, která vytékala do kanalizace, zásah zkomplikoval požár jednoho z nakladačů, jemuž začal hořet po technické závadě motor.

"Pořád se dokončují hasební a likvidační práce. Celé to vyskladnili, je to rozložené na ploše dvou hektarů, postupně dohašují a likvidují ohniska," řekl Hošna.

Témata:  hasiči požáry

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy