Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie při domovní prohlídce v Broumově objevila náboje, zbraně i granáty

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Náchod - Policie provedla domovní prohlídku u muže (40) v Broumově na Náchodsku. Kromě usušeného konopí našla různé zbraně, náboje, ruční granáty a dokonce i nefunkční raketovou hlavici. V domě byly rovněž předměty s tematikou 2. světové války a nacismu.

Zajištěný materiál muž bez potřebných povolení údajně získal na burzách a v e-shopech. Nyní mu hrozí v případě prokázání viny až čtyři roky vězení.

"Část nalezeného střeliva si přímo na místě převzal policejní pyrotechnik, neboť při nešetrném zacházení hrozilo nebezpečí exploze," uvedla mluvčí náchodské policie.

"Muže kriminalisté obvinili z pěti trestných činů, konkrétně se jednalo o vydírání, krádež, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené ozbrojování," dodala.

Policie se o muže začala zajímat letos na jaře, když přijala oznámení od jednoho z místních, kterého se prý muž s komplicem snažili zastrašovat a požadovali po něm vydání peněz jako náhradu za domnělou krádež.

Témata:  krimi zbraně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy