Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud udělil za znásilnění tří dětí a jeden pokus o vraždu výjimečný trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ostrava - René Nagy (45) z Třince dostal 20 let vězení. Výjimečný trest mu vyměřil Krajský soud v Ostravě za znásilnění tří dětí a pokus o vraždu šestileté dívky. V minulosti už byl muž za podobný zločin odsouzen. Po propuštění se ale nenechal ambulantně léčit.

Všechny případy se staly loni od července do září v Třinci na Frýdecko-Místecku. Dva chlapce a dívku ve věku od šesti do deseti let Nagy vylákal pod různou záminkou do odlehlých míst třineckého lesoparku. Tam je svlékl a osahával. Chlapci se po nějaké době vysmekli a z místa utekli. Šestiletá dívka křičela o pomoc.

Podle obžaloby Nagy dívenku strhl na zem a opakovaně škrtil tričkem, až upadla do bezvědomí. "Přestal až v okamžiku, kdy nejevila známky života. Byl přesvědčený, že je mrtvá. Jeho cílem bylo zbavit se jediného svědka," řekla u soudu žalobkyně.

Jedině s touto částí obžaloby u soudu Nagy nesouhlasil. "Nechtěl jsem jí ublížit, chtěl jsem ji jen zklidnit," uvedl. Podle soudu ale je jednoznačné, že chtěl holčičku zabít.

Policisté Nagyho dopadli krátce poté, co byla v lesoparku loni v září nalezena polonahá šestiletá dívka. Při vyšetřování vyšlo najevo, že útoků na děti má na svědomí více.

Témata:  znásilnění pokus o vraždu děti soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy