reklama

"Já nejsem člověk, který potřebuje loď nebo letadlo, nemám zlato, neležím na pláži," rozmlouvá Andrej Babiš s občany při jednom ze svých výjezdů, tentokrát v Prachaticích. Na to mu jeden z přítomných vyčte, že stačí, když krade dotace. Zmiňuje řádku kauz jako Čapí hnízdo, korunové dluhopisy. Babiš to označuje za "blbosti". 

Odpůrce se ale nenechal odbýt. Babiš kontroval, že za korunové dluhopisy může Miroslav Kalousek (TOP 09) a že na dotacích na Čapí hnízdo rozhodně neukradl 50 milionů korun.

"Vy jste zloděj takového formátu, který tady ještě nebyl, a vůbec se nestydíte tady přijít mezi lidi a vyprávět jim bláboly," pokračoval Babišův odpůrce. Knihu O čem sním když náhodou spím označil za "zhovadilosti". Podle Babiše je to lež a odpůrce knihu nemusí číst. "Zničil jsem dluh. Volte si Kalouska a dejte mi pokoj," řekl Babiš.

Odpůrce ale pokračoval dál, v Agrofertu prý zaměstnanci berou podprůměrné mzdy. "Kolik platíte na daních? Velké ho.no platíte," zaútočil Babiš. Pak se jal podepisovat svým příznivcům. "Pane Babiš, vy jste šašek, vy jste největší šašek český politiky, lžete na každým rohu," dodal ještě jeho odpůrce.