Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek představil nové logo ČSSD, Barvy zůstaly, tradiční růže se proměnila

Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek dnes po jednání užšího vedení sociální demokracie představil novinářům nové logo ČSSD. Logo podle něj není něčím, co by mělo rozhodovat kampaň, ale je přesvědčen, že jeho změna je ukázkou, že sociální demokracie postupuje dobrým směrem. 

Nové logo vychází z toho původního - jde o růži z horního pohledu vloženou do čtverce. Vizuální styl i nadále sází na oranžovou a bílou barvu. „Jedná se o úpravu loga, odpovídá potřebám použití online, v mobilním prostředí. Zachovává všechny atributy sociální demokracie - především symbol růže, ale i jednoduchou typografii," řekl novinářům autor nového loga ČSSD Martin Charvát.

„Je to úprava loga, základní motiv tam držíme. Identita sociální demokracie nebude zpochybněna, bude to v novém hávu," dodal Zaorálek. Účastníci dnešní zhruba dvouhodinové schůzky podle něj ocenili nové logo bouřlivým potleskem.

Grémium strany se podle Zaorálka také shodlo na tom, že dneškem se uzavírají debaty o kandidátkách sociální demokracie do podzimních sněmovních voleb. V nejbližších týdnech se volební lídr vydá do všech krajů, aby jednal s jednotlivými lídry kandidátek.

„Popovídám si s nimi o tom, že jsme v tuto chvíli jeden manšaft," uvedl. Definitivně se podle něj uzavřely debaty o kandidátkách včetně problematických v Jihočeském kraji či v Praze. „Nová dynamika má jednoznačnou podporu všech, kdo se dnes účastnili," dodal.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy