Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček si na pomoc s prezidentskou kampaní najal PR agenturu

Skladatel a textař Michal Horáček
Skladatel a textař Michal Horáček
Foto: michalhoracek.cz

Praha – Prezidentský kandidát Michal Horáček sice v minulosti tvrdil, že s agenturami pro vnější vztahy v kampani spolupracovat nebude, nyní to však označil za předčasné rozhodnutí. S celorepublikovou komunikaci mu vypomůže společnost Ewing Public Relations. 

ČTK to dnes oznámil Jiří Táborský z Horáčkova volebního týmu. „Takhle velká věc se bez pomoci profesionálů dělat nedá. Po několikaměsíční kampani jsem se dostal do bodu, kdy potřebuju vedle sebe mít profesionální komunikační tým zvyklý vést kampaně na celorepublikové úrovni," přiznal Horáček.

Podle Táborského má Ewing Public Relations řadu zkušeností s tvorbou kampaní v soukromém i veřejném sektoru. Firma na webu mezi svými klienty uvádí Asociaci penzijních společností, dopravní společnost Arriva, firmy Benzina a Unipetrol, Skanska, AVE nebo Baxter. K zákazníkům Ewing PR patří také Lékařský odborový klub, organizátor veřejné dopravy Ropid nebo investiční skupina DRFG.

Z dalších prezidentských kandidátů Miloš Zeman opakovaně uvedl, že nebude vést osobní kampaň ani vyhlašovat svůj program pro další funkční období. Kritici prezidenta ale za kampaň považují jeho návštěvy v krajích nebo vystupování v médiích.

Expředseda Akademie věd Jiří Drahoš se v rámci prezidentské kampaně setkává s lidmi, sestavit pro ni chce expertní tým asi 20 poradců. Bývalému šéfovi mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislavu Kulhánkovi pomůže se sběrem 50.000 podpisů a finančně až do výše padesátimilionového limitu obnovená Občanská demokratická aliance, jejímž je kandidátem.

Témata:  Michal Horáček prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy