Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík ležel na silnici, přejelo jej auto

Silnice
Silnice
Foto: Pixabay

Strakonice/Znojmo - U obce Blanice na Strakonicku zahynul dnes ráno 19letý mladík. Ležel na vozovce, kde ho přejel automobil. K vážné nehodě došlo v noci na dnešek na Znojemsku. V poslední den školního roku se zabil motorkář.

Tragická nehoda u Blanice se stala dnes kolem 04:30. Auto, které mladíka přejelo, řídil třiatřicetiletý muž. Podle dechové zkoušky nebyl pod vlivem alkoholu. "Policisté zahájí úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

Čelní střet dvou osobních vozů u Bantic na Znojemsku si v pátek před půlnocí vyžádal pět středně těžce až vážně zraněných mužů.

Nehoda na silnici I/43 se stala kolem 23:00. 44letý řidič peugeotu vjel podle policie do protisměru, kde se čelně střetl s vozem Citroën, který řídil devětatřicetiletý muž. Spolu s nimi cestovali ve vozech další tři muži. Dechová zkouška na alkohol u řidičů dopadla negativně. "Policie nyní šetří, proč řidič do protisměru vjel," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Dva ze zraněných záchranná služba převezla do brněnských nemocnic, tři do Znojma. "Šla o středně těžká až vážná zranění, tři z pacientů byli zaklíněni. Všichni ale byli při vědomí," uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Doplnila, že v akci byl i vrtulník.

Na jihomoravských silnicích se poslední školní den stalo 28 dopravních nehod, zranilo se při nich 21 lidí, z toho čtyři těžce. Jeden člověk při nehodě zemřel. Smrtelná nehoda se v pátek stala už ráno, kdy se 22letý motorkář střel s dodávkou mezi Nesvačilkou a Žatčany na Brněnsku, na místě zemřel. Motorka po nárazu shořela. Řidič dodávky se zranil lehce. Motocyklista podle policie pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a přejel do protisměru.

Policie v souvislosti s odjezdy na dovolenou doporučuje řidičům, aby vyjížděli na cestu nejen odpočinutí, ale také s větší časovou rezervou. "Je nutné počítat s případným zdržením, a proto je nutné mít s sebou dostatek tekutin. Nezapomeňte také na povinnost řidiče mít ve vozidle reflexní vestu. Doporučujeme mít tolik reflexních vest, kolik osob je ve vozidle přepravováno," uvedla policie.

Témata:  dopravní nehody Plzeňský kraj Jihomoravský kraj silnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy