Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dělníci na Blanensku překopli hlavní plynovod, evakuováno bylo 38 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Blansko - Stavební firma v Bukovince na Blanensku dnes pozdě odpoledne překopla hlavní plynovod. U události zasahovaly dvě desítky hasičů, evakuováno bylo 38 lidí.

Událost hasiči řešili krátce před 18:00. "Pro jistotu jsme kolem místa vyklidili perimetr asi 500 metrů, dotklo se to 38 obyvatel," uvedl mluvčí hasičů David Jirouš.

Doplnil, že plynárny situaci zvládly rychle, problém byl vyřešený do půl hodiny. Lidé se tak poté mohli vrátit zpět do svých domovů. "Vše proběhlo hladce a bez problémů," řekl Jirouš.

Zemní plyn není jedovatý a je bez zápachu. Ten se do něj přidává záměrně až při distribuci ke spotřebitelům, aby se daly zaznamenat jeho případné úniky. Je totiž extrémně výbušný.

Témata:  zemní plyn Jihomoravský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy