Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chcete být jako Kajínek? I vy můžete sedět, lákají v kampani České dráhy

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Foto: Tomáš Soukup / INCORP images

Praha – České dráhy začali s velmi originální propagací svých služeb. Na Facebooku informují cestující, že mohou využít rezervační systém a zajistit si sedadlo. Na pomoc si vzaly Jiřího Kajínka, kterého před nedávnem omilostnil prezident Miloš Zeman.

Dne 23. května 2017 prezident republiky Miloš Zeman Kajínkovi, který byl odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu na doživotí, udělil milost. Na chvíli, kdy nejslavnější vězeň vyjde z bran vězení v Rýnovicích, čekaly davy novinářů několik dní.

Když Kajínek konečně vyšel, všechny upoutal jeho outfit, především zářivě zelený nátělník. Právě tento kousek oblečení teď ve své kampani využily České dráhy. „I vy můžete sedět,“ hlásá nová reklama ČD, která je doplněna obrázkem nátělníku.

Kampaň souvisí s koncem školního roku a začátkem prázdnin. „Začátek prázdnin + svátky = hóóódně lidí, kteří chtějí někam jet. A proto posílíme naše vlaky o více než 5000 míst k sezení. K vnitrostátním jízdenkám zakoupeným online máte navíc možnost získat rezervaci místa zcela zdarma!“ apelují na cestující České dráhy.

Témata:  České Dráhy Jiří Kajínek

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy