Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední změna v poslaneckých lavicích před volbami. Sociálního demokrata Šincla nahradí Jelonková

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslance za ČSSD Ladislava Šincla, který se stal členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, patrně nahradí starostka městského obvodu Slezská Ostrava Barbora Jelonková..

Sněmovnu čeká příští týden zřejmě poslední změna v poslaneckých lavicích v tomto volebním období. Prvním náhradníkem za Šincla byl někdejší havířovský primátor Zdeněk Osmanczyk. Loni v listopadu ale zemřel. Jelonková, povoláním zvěrolékařka, bude nyní poslankyní necelé čtyři měsíce, do říjnových voleb. Čeká ji už jen zbytek nynější řádné schůze, a pak řádná schůze zářijová.

Šincla, který ve Sněmovně působil mimo jiné jako místopředseda rozpočtového výboru, poslanci zvolili do takzvané vysílací rady v dubnu. Funkce se ujal s červencem, čímž mu poslanecký mandát kvůli neslučitelnou obou pozic zanikl.

Na nynější schůzi půjde o druhou změnu v poslaneckých lavicích. Už v jejím úvodu složil slib starosta Volyně na Strakonicku Václav Valhoda (ČSSD), který v dolní komoře nahradil Vítězslava Jandáka.

V nynějším volebním období se v dolní komoře vyměnilo celkem 15 poslanců. Pozornost vzbudily hned na začátku volebního období změny zákonodárců za hnutí ANO. Mandátu se vzdali Miloslav Bačiak kvůli sporné minulosti a jeho první náhradník Jan Sobotka kvůli zatajenému dluhu.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Ladislav Šincl Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy