Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Foldyna opět v ráži: Uprchlíci nám nevadí, Noční vlci ano?

Jaroslav Foldyna /ČSSD/
Jaroslav Foldyna /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna uspořádal v Děčíně setkání s ruskými motorkáři známými jako Noční vlci. Podivuje se nad tím, že Čechům a Evropanům jejich průjezd vadí, zatímco migranti nechávají všechny chladnými.

"Nevím, že by Noční vlci pašovali drogy, obchodovali se zbraněmi a byli šéfy nějakých prostitučních gangů. To bych se s nimi jistě nedal fotit a nic bych s nimi neoslavoval," uvedl v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu s tím, že nyní má možnost se svobodně vyjádřit, před zatímco 25 lety "jsme byli nuceni vzývat to jediné zlaté prase."

Na náměstí prý přišly ženy s ukrajinskými vlajkami, všechny se s motorkáři fotily a říkaly: "Vy jste naši bratři." "To politika rozděluje lidi, lidé se mají mezi sebou rádi, národy jsou bratrské," dodal

"Jdou sem hordy, miliony lidí bez pasu, to nám nevadí, ale vadí nám 20 ruských motorkářů. To je komické," uvedl s odkazem na migrační krizi a dodal, že právě v tom je politika směšná a tragická.

Pro server EuroZprávy.cz dodal, že nesouhlasných reakcí s akcí obdržel jen minimum. Naopak prý mu chodí desítky děkovných mailů od obyčejných lidí. Spousta lidí podle něj také přišla na samotnou akci. „Je to i díky křiklounům z České televize nebo televize Nova, kteří vedli negativní kampaň. A ta přilákala lidi," uvedl.

Ještě před rokem podle něj o Nočních vlcích ani nikdo nevěděl, kvůli poprasku, který vyvolali, když se do Česka vydali u příležitosti 70. výročí vítězství nad nacistickým Německem, ale najednou skupinu všichni znají. Takže za to, že se s ní chtějí lidé fotil, za něj mohou právě média.

Dodal, že akce, které se o víkendu v Děčíně zúčastnil, byla klidná. „Někteří lidé přinesli Vlkům upečené buchty, jiní chtěli podpisy, další se fotili s motorkami. Já sám jsem dostal vestu," dodal s tím, že kritické ohlasy, které spadají do kategorie „slušných a nevulgárních" mu nevadí, vadí mu prý naopak reakce sprosté a urážlivé.

Témata:  Jaroslav Foldyna "konvoj ""Nočních vlků"""

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.