Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Míša je nezvěstná už půl roku, pátrání stále nepřineslo výsledek

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Foto: Policie ČR

Ústí nad Labem - Už půl roku probíhá pátrání po Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem. Školačka zmizela zřejmě 11. ledna, měsíc a půl před třináctými narozeninami. Její telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Michaela Patricie Muzikářová 11. ledna nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Žena ten den odešla ráno kolem 5:00 do práce, dívku ale nekontrolovala.

Kriminalisté vyslechli desítky lidí, prohlédli stovky hodin kamerových záznamů, prověřili desítky tipů od veřejnosti. Od počátku policie pracovala se dvěma verzemi. Buď že dívka odešla z domova sama nebo se stala obětí závažného trestného činu. "V tuto chvíli nemáme žádné nové informace, které bychom mohli veřejnosti sdělit. Na případu pohřešované Michaely Muzikářové pracuje zúžený speciální tým," uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Zlomem v případu byla sebevražda partnera dívčiny matky. Právě tohoto muže považovali kriminalisté za hlavního podezřelého. Oběsil se v pronajatém bytě v obci Čeminy na Plzeňsku. Muž čelil obžalobě za pohlavní zneužívání.

Rodina dívky s médii nekomunikuje. Matku ústecký okresní soud potrestal na konci května podmínkou za propagaci nacismu.

Jak vypadá pátrání po šesti měsících není možné z oficiálních zdrojů zjistit. Policie se omezuje na stručná vyjádření. Naznačuje ale to, že případ by mohl být odložen. "V případě, že bude případ odložen s tím, že již ve vyšetřování nedojde k žádnému posunu, tak i přesto tuto věc bude mít někdo stále na starosti a kdykoliv může dojít k jeho otevření," dodala Hyšplerová.

Témata:  pohřešované osoby Ústecký kraj krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy