Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve skladu Čepra v Táboře zasahovala policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tábor - V táborském skladu státního distributora paliv Čepro zasahovala v minulých dnech policie, v jejím hledáčku byli i zaměstnanci firmy. Podle informací ČTK je případ spojen s krádežemi pohonných hmot.

Podle vedení firmy jsou podezřelí, že narušovali technologii společnosti, blíže ale Čepro zatím okolnosti případu upřesnit nechce. Vyšetřování bylo zahájeno na základě vlastní kontroly Čepra a podnětů od táborské policie.

"Tři zaměstnanci Čepra jsou důvodně podezřelí, že se podíleli na nezákonné činnosti spočívající v narušení technologie společnosti. Společnost Čepro po celou dobu vyšetřování poskytuje policii veškerou součinnost," sdělila mluvčí firmy Lenka Svobodová.

Táborská policie se k případu vyjádří zřejmě ve středu. "Vzhledem k právě probíhajícím úkonům nelze v této chvíli poskytnout ve věci jakékoliv konkrétnější informace," uvedl táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Loni na jaře zasahovali celníci a policisté ve dvou skladech Čepra kvůli krádežím značného množství pohonných hmot. Zadrželi tehdy několik desítek lidí.

Společnost Čepro provozuje síť 1135 kilometrů produktovodů a k dispozici má 650 skladovacích nádrží. Jejím posláním je také ochrana zásob státních hmotných rezerv.

Témata:  Čepro Jihočeský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy