Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O STAN je velký zájem. Lidovci vás zradili? Pojďte na naše kandidátky, nabízí piráti

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Praha – Koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých si v předvolebních průzkumech příliš dobře nevede. Objevili se dokonce zprávy, že by celá dohoda o společné kandidatuře mohla jen několik týdnů po uzavření zkrachovat. Starostové se ale bát nemusí, zájem o spolupráci už projevila další strana.

Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš nabízí hnutí Starostové a nezávislí a jeho šéfovi Petra Gazdíka spolupráci, konkrétně mluví o tom, že by se členové STAN mohli objevit na kandidátkách Pirátů.

„Blížící se rozpad koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých je jen důkazem dlouhodobé vrtkavosti a nestability postojů lidovců. Bylo jen otázkou času, kdy opět obrátí či zradí některého ze svých partnerů, jak už jsme to mohli sledovat mnohokrát v minulosti,“ okomentoval vztahy mezi stranami Bartoš.

Pro členy STAN se ale podle něj najde místo na pirátské kandidátce. „Jako předseda České pirátské strany tímto nabízím liberálním Starostům možnost ucházet se v primárních volbách o místa na našich pirátských kandidátkách, které jsou v řadě krajů stále otevřené,“ uvedl v prohlášení

Informoval také, že ještě dnes odešle předsedovi Gazdíkovi dopis s oficiální nabídkou. „Piráti jsou liberální politickou stranou, pevnou ve svých postojích, hájící hodnoty jako je svoboda, ochrana lidí před šikanou, princip participativního rozpočtu a další, které by mohly být Starostům bližší než vrtkavé postoje KDU-ČSL,“ myslí si Bartoš.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš koalice KDU-ČSL a STAN

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy