Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Omyl Českých drah: Prodaly jízdenku na neexistující vlak

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: České dráhy

Praha - České dráhy omylem prodaly cestujícímu jízdenku na neexistující vlak. Ten o nákupu jízdenky informoval prostřednictvím facebooku a uvedl, že jej dopravce prostřednictvím SMS navíc informoval o tom, že zvolený spoj pojede včas.

Na nádraží ale o příjezdu mezistátního rychlíku Metropol v uvedený čas personál nevěděl. Chyba byla podle Českých drah způsobena špatně zanesenou výlukou v informačním systému.

"Bohužel, došlo k chybě na straně společnosti, která má na starost CIS JŘ (celostátní informační systém o JŘ). Zákazníkům se jménem Českých drah i společnosti CHAPS omlouváme," Radek Joklík z tiskového oddělení ČD.

"Omylem došlo k zanesení plánované výluky ze srpna na červenec, a vlak tedy jel v pravidelném čase (dříve), nikoliv podle výlukového jízdního řádu, podle něhož byl vydán jízdní doklad. Pokud v souvislosti s touto chybou vznikla některému zákazníkovi škoda, je potřeba, aby se obrátil na náš zákaznický servis. Opatření, aby k podobné situaci znovu nedošlo, se společností CHAPS řešíme," dodal Joklík pro EuroZprávy.cz.

Cestující nakonec odjel do Berlína následujícím spojem. "Chápu, že jde ze strany CD o výjimečnou chybu, a pan pokladní z Holešovic se k nám choval velmi vstřícně," uvedl na svém profilu postižený cestující.

Témata:  České Dráhy vlaky život

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy