Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena se obohatila na zájezdech. Za jejich zprostředkování inkasovala přes 800 tisíc

Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Olomouc - Žena (60) z Olomoucka sjednávala jako zprostředkovatel cestovní smlouvy, část peněz klientů za jejich pobyty si však neoprávněně ponechávala pro svou potřebu. Kriminalisté vyčíslili škodu na 874 tisíc korun.

Žena smlouvy jako zprostředkovatelka s cestovními kancelářemi klientům sjednávala v letech 2014 a 2015 zahraniční i tuzemské pobyty. "Část z finančních prostředků, které od klientů obdržela na úhradu pobytů, si měla neoprávněně přisvojovat a nepoužít je na celkovou úhradu zprostředkovaných cestovních pobytů," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Některým z klientů cestovní kanceláře i přes nezaplacení celé částky pobyt umožnily, řada z nich se však zaplaceného pobytu ani vrácení peněz nedočkala.

"Svým jednáním měla způsobit celkovou škodu za téměř 874.000 korun, a to zhruba 70 poškozeným - jak klientům převážně z Olomouckého kraje, tak i cestovním kancelářím z celé České republiky. Peníze, které si ze zaplacených částek od klientů měla ponechávat, měla použít na úhradu předchozích závazků," doplnila Urbánková.

Podle policistů si podnikatelka minimálně v letech 2013 až 2015 nevedla účetní knihy. "Navíc jako osoba samostatně výdělečně činná dluží na pojištění příslušné správě sociálního zabezpečení částku přesahující 190.000 korun," dodala policejní mluvčí.

Témata:  podvod zpronevěra dovolená

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie.

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava.