Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Účtenková loterie bude od 1. října. Vyhrát můžete milion i auto

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - "Účtenkovku" spustí ministerstvo financí (MF) 1. října. První slosování o ceny se uskuteční 15. listopadu, a to z účtenek vystavených během října. Počítá se s pěti hlavními výhrami. Podle průzkumu dodavatele pokladních systémů Bizerba se do loterie určitě zapojí 15 procent lidí.

MF si od účtenkové loterie slibuje větší motivaci zákazníků k přebírání účtenek, a tím zvýšení efektivity EET. Losování bude každý měsíc, a to z účtenek vydaných za předem stanovené období. Zákazník může do účtenkové loterie registrovat v jeden den pouze jednu účtenku od daného obchodníka.

První výhra bude jeden milion korun, druhá automobil za zhruba 400.000 Kč, třetí 300.000 Kč, čtvrtá 200.000 Kč a pátá 100.000 korun.

Dále by lidé měli mít možnost získat 20 výher po 20.000 Kč, 1000 výher po jednom tisíci Kč a 20.000 výher po 100 korunách.

Největší zájem mají lidé o peněžní ceny, naopak o nabízený automobil mají zájem minimální. Kvůli němu by účtenku do soutěže zaregistrovala tři procenta dotázaných.

V otevřeném výběrovém řízení na provozovatele loterie zvítězila společnosti Wincor Nixdorf. Bude zajišťovat registraci účastníků loterie, registraci a příjem účtenek, losování a výplatu výher a zákaznickou podporu. MF zaplatí ročně za komplexní provoz 12,4 milionu korun bez DPH. Celý systém by měl být připraven nejpozději 16. září.

Témata:  elektronická evidence tržeb Ministerstvo financí České republiky EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy