Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muže, který hrozil bombami po republice, zadržela policie. Hrozí mu pět let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Hradec Králové - Anonym nahlásil telefonem bomby v několika českých městech. Výbušniny měly být na nádražích, magistrátech i ve školách. Policie evakuovala budovy, žádné výbušniny ale nenašla. Podezřelého zadržela v Hradci Králové.

Bomby na několika místech Česka nahlásil telefonem anonym v úterý dopoledne, volal i do ohrožených institucí, nejen na policii. Třeba na pardubický magistrát volal v půl deváté ráno. Policie radnici evakuovala, stejně jako další dvě budovy magistrátu.

Výbušné zařízení mělo být uloženo také na pražském magistrátu a hlavním nádraží, ale i v jiných městech. Bomby byly nahlášeny také na dopravním inspektorátu v Mladé Boleslavi, vlakových nádražích v Plzni a Pardubicích nebo budovách v Nymburku a Jičíně. Ohroženy měly být i některé základní školy.

Policie konkrétní místa neupřesnila, místa ale hlídala a evakuovala budovy. "Jaká opatření jsme přijali a na kterých místech, asi blíže specifikovat nebudeme z taktických důvodů," uvedla mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Kromě policistů zasahoval i pyrotechnik, psovodi, hasiči a záchranáři. Bomby ale nenašly. Provoz ohrožených nádraží byl asi hodinu ochromený, krátce po 13. hodině ale začaly České dráhy provoz obnovovat. Zpožděné vlaky postupně odjíždějí ze stanic.

Policie odpoledne v Hradci Králové zadržela 41letého muže, který je z výhružek bombou podezřelý. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až pět let vězení.

Témata:  krimi bomby policie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy