Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli požáru v hotelu Thermal bylo evakuováno 260 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karlovy Vary - Požár v druhém podzemním podlaží hotelu Thermal poškodil ve čtvrtek večer balneoprovoz hotelu. Kvůli zakouření byl evakuován celý hotel, šlo o 260 lidí. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů z Karlovarského kraje a jedna jednotka z Plzeňského kraje.

25 osob muselo být evakuováno za asistence hasičů. "Do ubytovací části hotelu, která je přímo nad místem požáru, pronikl kouř, velitel zásahu proto rozhodl o evakuaci všech hotelových hostů. Ti se shromáždili na určeném evakuačním prostoru před hotelem, hasiči pak zkontrolovali všechna patra a všechny pokoje v hotelu," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na místě události byla celou dobu i posádka záchranné služby, která zkontrolovala několik hostů pro podezření z nadýchání kouře, ošetřila také jednoho zasahujícího hasiče kvůli vyčerpání.

Likvidaci požáru komplikovala velmi vysoká teplota v místě požáru v podzemních prostorách, silné zakouření a s tím spojená nutnost vést zásah v dýchací technice a za velmi ztížených podmínek pro orientaci. Požár byl hasičům nahlášený v 19:30, po hodině ho měli pod kontrolou.

Plzenští hasiči přivezli padesátimetrový automobilový žebřík. Hasiči ho před časem vyzkoušeli při cvičení právě v Thermalu. Příčina požáru a výše škody se podle mluvčího hasičů teprve zjišťuje.

Témata:  Karlovy Vary hasiči požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy