Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na D4 pronásledovala motorkáře. Honička skončila vážnou nehodou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Příbram - Policisté pronásledovali na dálnici D4 řidiče motocyklu bez registrační značky. Nereagoval na výzvy k zastavení a po dvacetiminutové honičce havaroval na okružní křižovatce Skalka, kde jsou dopravní omezení kvůli rekonstrukci mostu. Sanitka ho odvezla s těžkým zraněním do nemocnice.

Motocyklistu (30) začala ve čtvrtek po 22:00 pronásledovat policejní hlídka v Praze. Řidič nereagoval na znamení k zastavení a za hustého deště pokračoval v jízdě směr Strakonice.

Postupně se do pronásledování zapojili i policisté z Mníšku pod Brdy, Dobříše a Příbrami. Na sjezdu z D4 na okružní křižovatku Skalka muž ve vysoké rychlosti narazil na středovém ostrůvku do dopravní značky a spadl na vozovku.

"Dechovou zkoušku motorista odmítl. Jak se ukázalo, jel bez řidičského oprávnění, bylo mu zadrženo již v květnu pro podezření z řízení pod vlivem alkoholu. Motorka měla navíc již čtyři roky propadlou technickou kontrolu," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Témata:  dopravní nehody motorkáři Středočeský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

9. května 2024 21:02

Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset, řekl Netanjahu

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy