Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská zoo dnes nabídne návštěvníkům jídlo z hmyzu

V rámci Dne hmyzožravců bude možné ochutnat nejrůznější hmyzí speciality. Foto: Jana Ptačinská Jirátová, Zoo Praha
V rámci Dne hmyzožravců bude možné ochutnat nejrůznější hmyzí speciality. Foto: Jana Ptačinská Jirátová, Zoo Praha
Foto: ZOO Praha

Praha - V pražské zoologické zahradě mohou tento víkend návštěvníci ochutnat cvrčky na karamelu, sarančata v sezamovém obalu a další pokrmy z hmyzu.

Konají se tam Dny hmyzožravců. Informovala o tom pražská zoo. Speciality budou připravovány u Vzdělávacího centra v sobotu i v neděli od 10 do 16 hodin.

"Nejde jen o ozvláštnění návštěvy zoo, ale také o upozornění na fakt, že v řadě kultur se hmyz běžně konzumuje a že může být řešením výživy lidstva v budoucnosti," uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Součástí programu bude představení zvířat, které se živí hmyzem, jakými jsou například gekončík noční, ježek bělobřichý nebo sklípkan. V deset hodin začne v africkém domě komentované krmení hrabáčů kapských.

Témata:  Zoo Praha hmyz jídlo

Související

Aktuálně se děje

10. prosince 2025 20:10

Čistky na ČT pokračují: Barbora Kroužková končí v Událostech

Zpravodajskou redakci České televize čekají další personální změny. Diváci již od ledna neuvidí v hlavní zpravodajské relaci Události jednu z jejích výrazných tváří, moderátorku Barboru Kroužkovou. Tuto informaci potvrdil zdroj webu Aktuálně.cz obeznámený s děním uvnitř ČT. Sama Kroužková se sice k situaci odmítla blíže vyjádřit, avšak uvedla, že z televize neodchází. Předpokládá se, že by jí v rámci zpravodajské redakce měla být nabídnuta jiná pracovní pozice.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Lyžování, ilustrační fotografie.

Komentář

České hory trestají váhavé. Za skipas můžete zbytečně zaplatit stovky korun navíc

Lyžařská sezona se teprve rozjíždí, ale cenový souboj o peněženky už dávno začal. Na první pohled to přitom vypadá skoro idylicky – oficiální ceníky slibují jen velmi mírné zdražení skipasů, většinou o dvě až tři procenta, tedy zhruba tempem inflace. Část areálů ceny dokonce vůbec nezvedla. Jenže tyto tabulky dnes slouží spíš jako dekorace. Skutečné ceny se totiž už neurčují tiskem na papír, ale algoritmem, který řídí nabídku podle poptávky podobně jako u letenek nebo hotelů. A právě tady se rodí ty největší rozdíly.