Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zlínsko zasáhla silná bouřka. Hasiči likvidovali stromy, voda vytopila kemp

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - Zlínsko dnes v podvečer zasáhla silná bouřka s přívalovým deštěm a místy i kroupami. Nedaleko Luhačovic dešťová voda zaplavila kemp, hasiči likvidovali spadlé stromy a čerpali vodu ze sklepů.

Situace se už zklidnila a jednotky se vrací na základnu, řekl ČTK po 21:00 mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Bouřka zasáhla také sousední Olomoucký kraj, kde hasiči museli zasahovat na několika místech.

"Byla tady velká průtrž mračen s kroupami," uvedl Řezníček. Největší škody bouřka napáchala v okolí Pozlovic u Zlína, kde hasiči evidují zhruba dvě desítky výjezdů. Hasiči podle Řezníčka nemají informace o tom, že by při řádění přírodního živlu byl někdo zraněn.

Hasiči zasahovali například v kempu v Pozlovicích, kterým se po přívalovém dešti prohnala voda z okolí. Hasiči odčerpávali zbývající vodu a pomáhali hostům, kterým přívaly vody poničily stany.

Na kruhový objezd nedaleko pozlovického kempu se po vydatném dešti sesunulo kamení z lesa. "Těžká technika to teď nakládá. Doprava je tam řízena kyvadlově," řekl Řezníček.

Podle meteorologů se na Zlínsku v podvečer vytvořila silná bouřka s intenzivními srážkami. "Stanice Horní Lhota zaznamenala přes 50 milimetrů srážek za poslední hodinu. V bouřce se taktéž vyskytují silnější nárazy větru a lokálně i kroupy," stojí ve zprávě, kterou meteorologové vydali před 19:00.

Témata:  Zlín bouřky počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy