Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž utonul v rybníce, čeká ho pitva

Příroda
Příroda
Foto: Reprofoto Geocaching.com

Třebíč - V rybníce na Třebíčsku se utopil osmatřicetiletý Slovák. K události došlo v sobotu po poledni, vyšetřovatelé nařídili pitvu.

Muž se v sobotu utopil na přírodním koupališti Dolní nový rybník u Hrotovic na Třebíčsku. K určení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva.

Policie přijala oznámení o události mezi sobotní 13. a 14. hodinou. "Muž se šel do rybníka koupat, náhle zmizel pod hladinou a nevyplaval. Na místo byly okamžitě vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému a povolání byli také policejní potápěči," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková pro ČTK. Muže bez známek života našli při pátrací akci na dně rybníka profesionální hasiči. Případ vyšetřují třebíčští kriminalisté.

Případ připomíná podobnou událost z počátku letošní června. V rybníce Velké jezero v Počátcích na Pelhřimovsku tehdy utonul patnáctiletý chlapec. S kamarády se šel do rybníka vykoupat, co přesně se chlapci stalo, se neví.

Témata:  neštěstí příroda EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy