Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek zkritizoval evropskou směrnici, ještě hůř dopadl Babiš

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor a publicista Miroslav Macek se podivuje nad další evropskou směrnicí týkající se reflexních vest v automobilu. Ve svých glosách ale nevynechal ani ministra financí Andreje Babiše.

"A tak si budeme muset všichni vyměnit povinné reflexní vesty v automobilech. Nová norma totiž přináší vyšší nároky na materiál a přísnější pravidla na testování výrobku. Přesně stanovuje fotometrické vlastnosti podkladového materiálu vesty a reflexních pruhů, včetně velikostí. Novou povinností též je, že prodávané vesty budou muset být testovány tzv. notifikační osobou a podle toho patřičně očíslovány. Zřejmě vás nepřekvapí, že se jedná se o aplikaci evropských směrnic..." píše komentátor.

"Dánsko uvažuje, že zdaní červené maso, aby země šetřila životní prostředí. Vládě to doporučila Dánská etická komise. Začít by chtěli s hovězím a postupně by se měla daň rozšířit na všechna červená masa. V dlouhodobějším horizontu by komise dokonce chtěla danit veškeré potraviny v závislosti na jejich dopadu na životní prostředí. Ta nedůslednost! Proč jenom potraviny? Vždyť lze mít komisi na ošacení, stavebniny, kovové výrobky, plasty, veškeré druhy papíru a stovky a stovky dalších komisí. A pokud bude každé jejich rozhodnutí soudně přezkoumatelné, zbavíme se navěky nezaměstnanosti..." glosuje Macek.

"Andrej Babiš na programové konferenci: Politika je ještě větší hnus, než jsem si myslel. To takhle vleze tchoř do králičí nory a praví: Fuj, tady je smrad! Nehnu se odtud, dokud to tu nevyvětrám!" uvádí na webu Viditelný Macek.

"Komplexně Geniální Babiš se už navíc naučil dokonale lhát a žvanit: Na besedě v Pardubicích pohovořil o hrozném dopadu „pomluv" a „pseudokauz" na něho osobně a na jeho podnikání: „Bohužel vyšel v Blesku článek v sobotu, že ta naše Vysočina je úplně hrozná a ten šéf výroby v pondělí spáchal sebevraždu." Skutečnost: Blesk uveřejnil hodnocení salámů Vysočina, z nichž dopadl nejhůře výrobek Babišovy firmy Kmotr. Sebevraždu však spáchal manažer ze zcela jiného Babišova závodu Krahulík (jehož salám Vysočina byl navíc dle Blesku nejlepší) a neměla prokazatelně nic společného s hodnocením salámů v Blesku," glosuje.

"Údaj, jen zdánlivě nesouvisející s volbou londýnského starosty: v roce 1947 měl Pákistán 32,5 milionu obyvatel, v roce 2015 199,1 milionů," dodal.

Témata:  Miroslav Macek Andrej Babiš reflexní vesty

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy