Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie hledala dvě holčičky, které zmizely z dětského hřiště v Praze. Vše dobře dopadlo

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Policie vyhlásila pátrání po dvou sestrách, Elišce (9) a Monice (6) Krčilových z Prahy. Dívky byly nalezeny dnes ráno, obě jsou v pořádku.

Děti byly podle otce viděny před zmizením naposledy v pondělí kolem 14:00 na dětském hřišti v Kyselově ulici. "Díky poznatkům od občanů, kteří viděli pátrací relaci v médiích a od rána začali volat na linku 158, byly dívky nalezeny," oznámil dnes mluvčí policie Jan Daněk.

Policejní hlídka objevila sestry v 08:15 na dětském hřišti v Toruňské ulici, zhruba čtyři kilometry od jejich domova.

"Podle všeho dívky strávily celou noc venku, schované v dřevěném vláčku na dětském hřišti přikryté dekou," sdělil Daněk. Policisté dívky po nalezení vzali na služebnu do tepla, dali jim suché oblečení a jídlo. "Nyní se budou okolnostmi jejich útěku zabývat kriminalisté a pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí," dodal mluvčí.

Témata:  pohřešované osoby Praha děti Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy