Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hodil psa do studny, zvíře se utopilo. Muži hrozí trest za týrání zvířat

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Olomouc - Muž (53) z Prostějovska dle policistů hodil v polovině července do studny psa rasy český fousek, fena se nakonec utopila. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, přijeli i lezci z Prostějova.

Případ se odehrál 11. července, podle informací ČTK v obci Ptení. Muž čelí podezření, že do studny na zahradě rodinného domu hodil fenu rasy český fousek a zavřel za ní poklop. Hrozí mu až tři roky vězení.

Hrubosrstý ohař se nacházel v hloubce zhruba 18 metrů. "Ze studny hasiči odčerpali vodu pomocí kalového čerpadla. Lezecká skupina poté psa vytáhla ze studny, byl již mrtvý," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle prostějovského policejního mluvčího Františka Kořínka je případ řešen ve zkráceném řízení. Vzhledem ke kvalifikaci se jím zabývají policisté z oddělení hospodářské kriminální služby.

Témata:  týrání zvířat psi Prostějov

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy