Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena spadla do strže v Beskydech a vážně se zranila

příroda, ilustrační foto
příroda, ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Malenovice - Dvaašedesátiletá žena se dnes vážně zranila při pádu z dvacetimetrového srázu u Satinských vodopádů v Malenovicích v Beskydech. Záchranu měla na starost Horská služba Beskydy a moravskoslezští záchranáři.

Podle slov šéfa záchranářů Lukáše Hampla musela být žena zachráněna vrtulníkem. Neštěstí se stalo před polednem. Žena na výletě zakopla a spadla ze srázu prakticky až na dno strže. Utrpěla vážné zranění hlavy a ruky.

Záchranáři, kteří ženu na místě ošetřovali jako první, tam museli dojít pěšky. "Vozovou techniku bychom do lokality nedostali a transport na nosítkách by byl velice problematický," uvedl Pavel Masopust, člen Horské služby Beskydy, který na místě zasahoval.

Záchranáři tak pomocí speciálních vyprošťovacích nosítek pacientku přesunuli na blízkou rovnou plochu. "Vrtulník přilétl i s vybavením pro práci v podvěsu, pomocí něhož byli k ženě dopraveni letečtí záchranáři. Uložili ji do vakuové matrace a po dalším lékařském ošetření připravili k transportu," dodal Humpl.

Témata:  neštěstí příroda EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy