Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češka pobodaná atentátníkem v egyptské Hurghadě zemřela

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha/Káhira – Češka zraněná při útoku v Egyptě zemřela. Na twitteru to oznámil ministr zdravotnictví Miroslav Ludvík. Stav ženy se prudce zhoršil v pondělí, včera lékaři vedli, že je ve stavu klinické smrti.

„Z Egypta přišla v noci smutná zprava. Naše pacientka skonala,“ napsal Ludvík. „Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým, je mi velice líto, že veškerá snaha lékařů nestačila a pacientka svůj boj o život prohrála,“ uvedl ministr zdravotnictví.

Informaci na svých stránkách potvrdilo také české ministerstvo zahraničí. „V noci na dnešek egyptští lékaři konstatovali, že česká pacientka, která byla 14. července mezi napadenými útočníkem v egyptské Hurghadě, zemřela,“ uvedl úřad.

„Je mi moc líto, že naše občanka nakonec v Káhiře podlehla svým zraněním. Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodal ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Rodina, která byla neprodleně informována, vyjádřila podle ministerstva zahraničí přání nesdělovat k celé tragické události veřejnosti žádné další podrobnosti.

Do nemocnice v Káhiře dnes míří soudní lékař, který provede ohledání těla a rozhodne, zda-li bude provedena pitva v Egyptě. Následně zahájí čeští diplomaté v místě potřebné kroky k repatriaci těla. Veškeré výlohy spojené s jeho repatriací pak pokryje cestovní pojištění zesnulé ženy, dodalo ministerstvo.

Témata:  Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Miloslav Ludvík Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy