Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matku chlapečka z plzeňského babyboxu byla poslána do vazby

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Plzeň - Matka novorozeného chlapce, kterého v neděli našli v babyboxu a který v pondělí zemřel, je ve vazbě. Dnes ji tam poslal Okresní soud Plzeň-město.

Třicetileté ženě hrozí za vraždu až výjimečný trest, informovala krajská policejní mluvčí Markéta Fialová. Vazbu soud zdůvodnil tím, že by se obviněná mohla skrývat nebo utéct. Dítě zemřelo v pondělí ve fakultní nemocnici. Lékaři u něj zjistili závažná poranění, která nemohla vzniknout při porodu, ale pouze úmyslným cizím zaviněním.

V babyboxu plzeňské polikliniky byl chlapeček nalezen v neděli brzy ráno. V tu dobu už byl v kritickém stavu. Podle předchozích informací měl na těle podlitiny. Policisté proto začali prověřovat dění kolem babyboxu a vypátrali matku dítěte, kterou po smrti chlapce obvinili z vraždy.

Vyšetřovatelé uvedl, že žena své těhotenství tajila, dítě porodila doma v koupelně. Po porodu se pak za použití hrubého násilí chlapečka snažila usmrtit, v koupelně ji ale vyrušila její matka, která o těhotenství své dcery do té doby neměla tušení. Dcera pak matku požádala, aby dítě odvezla do babyboxu.

Pokud se neobjeví nějaké nové skutečnosti, nebude chlapcova babička obviněna jako spolupachatelka, uvedl server iDnes.cz. „Během vyšetřování bylo zjištěno, že matka obviněné, která dítě odvezla do babyboxu, nevěděla o tom, že je zraněné. Přišlo se na to až v nemocnici," cituje web Fialovou.

Témata:  BabyBox vražda

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy