Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie po pátečním zápase mezi Brnem a Ostravou zadržuje dva Češi a Slovák

Policie ČR při zásahu
Policie ČR při zásahu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno – Velká část fotbalových fanoušků, kteří byli zadrženi souvislosti s pátečním úvodním utkáním prvoligové sezony domácího Brna s Ostravou, už je na svobodě.

Utkání, které Baník vyhrál 3:1, provázela značná bezpečnostní opatření. Po sezoně strávené v druhé lize vyrazilo na první výjezd v nejvyšší soutěži téměř tisíc fandů slezského klubu.

Dva Češi a jeden Slovák zůstávají v cele, informovala policii. Čeká se na právní kvalifikaci jejich jednání, informovala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Jde o fanoušky Zbrojovky, kteří se o přestávce úvodního utkání fotbalové ligy napadli přes plot s hostujícími příznivci Baníku. Policisté na žádost pořadatelů o poločase na stadionu zasáhli a rovnou odvedli tři mladé muže.

Dalších 11 lidí pak zajistili po utkání. Propustili je po ztotožnění. Šest z nich dostalo pokutu za neprokázání totožnosti. Původně policie informovala o celkem 15 zajištěných fanoušcích, poté jejich počet korigovala na 14.

Témata:  Brno Policie ČR Ostrava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy