Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté zadrželi nebezpečného muže, který se vyhýbal vězení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Benešov – Policisté na Benešovsku ve středu zadrželi dvaačtyřicetiletého muže, který byl za vydírání odsouzen na pět let odnětí svobody. Od března se však vězení vyhýbal.

Muž se podle pravomocného rozsudku dopustil vydírání a s ohledem na další okolnosti byl označen jako nebezpečný pachatel, uvedla mluvčí Policejního prezídia Ivana Nguyenová.

Policistům se podle ní podařilo zjistit, že se hledaný ukrývá v Louňovicích pod Blaníkem a že tam každý den navštěvuje restauraci. Právě v ní se ho podařilo dopadnout. Muž byl tak překvapen, že se nezmohl na větší odpor.

„S ohledem na povahu trestné činnosti, pro kterou byl odsouzen, bylo nutno provést razantní zákrok tak, aby byla minimalizována možnost odporu a útěku. Při samotném zákroku byl muž natolik překvapen, že se zákrok podařilo dokončit jen s minimálním použitím síly," popsala mluvčí.

Zadržený byl převezen do pankrácké věznice v Praze, kde si odpyká vyměřený trest.

Témata:  Policie ČR krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy