Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD zaplatila další Altnerův dluh, celkem už 9 milionů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - ČSSD zaplatila další dluh bývalého advokáta Zdeňka Altnera, kterému má podle rozsudku pražského soudu uhradit téměř 338 milionů korun za služby v případu Lidového domu. Sociální demokraté zatím odmítají Altnerovi zaplatit a uspokojují věřitele svého bývalého právníka. Dnes poslali 240.000 korun Městskému soudu v Praze, celkově tak již Altnerovým věřitelům uhradili 9,2 milionu korun.

ČSSD Altnerovi nechce peníze na jeho švýcarský účet poslat kvůli obavám, že by je v případě úspěchu v řízení o svém dovolání již nedostala zpět. V minulých týdnech plnila sociální demokracie ve prospěch Oborové zdravotní pojišťovny, České advokátní komory, několika finančních úřadů, Všeobecné zdravotní pojišťovny a Státního pozemkového úřadu.

Bývalý advokát Altner na konci března vyhrál letitý spor se sociální demokracií, kterou zastupoval ve sporu o Lidový dům.

Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu a smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů. Altner již dal podnět k exekučnímu vymáhání pohledávky.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Zdeněk Altner

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy